Behandelingen

Afhankelijk van uw klacht(en) wordt er gekeken naar welke behandeling het meest geschikt voor u is. Sommige klachten kunnen meerdere oorzaken hebben. Aan elke behandeling gaat een gesprek vooraf waarin een beeld gevormd wordt van uw klachtenpatroon en leef-werk omstandigheden. Deze informatie blijft vertrouwelijk en wordt ook niet zonder schriftelijke toestemming vrijgegeven. 


Kleding
Bij vrijwel alle behandelingen kunt u uw kleding gewoon aanhouden. Van belang is wel dat u losse en gemakkelijke (katoenen) kleding draagt. Denk bijvoorbeeld aan een T-shirt en een losse joggingbroek. 

De behandeling
Tijdens de behandeling is het in principe stil en wordt er zo min mogelijk gesproken. Hierdoor kunt u zich zo goed mogelijk ontspannen en uw aandacht op de behandeling richten. Voor de behandelaar is de rust en stilte ook belangrijk want zo kan hij zich zo optimaal focussen op uw behandeling.
Geadviseerd wordt om van te voren niet te veel te eten. Zorg dat u zo prettig mogelijk in uw kleding zit. Na de behandeling kan het zo zijn dat u iet wat versuft bent.

De praktijk

Klik op de foto voor een 360-graden panorama view van de praktijk.

Welke soorten behandelingen geef ik?

Hieronder vindt u een uitgebreid overzicht van de verschillende behandelingen die gegeven worden:


Cranio Sacraal
 (24601)
Dit is een behandelwijze waarbij het doel is een ontspanning te creëren in het Craniosacraal systeem & het Fasciaal (bindweefsel) systeem. Dit wordt gedaan door middel van een zorgvuldige en zachte manuele techniek.

Het Cranio Sacraal systeem is een fysiologisch (natuurlijke werking, verrichtingen van organen) systeem dat in het lichaam werkzaam is samen met de andere lichamelijke systemen. Met het ademhalingssysteem en met het cardiovasculaire (hart en bloedvaten) systeem vormt het een van de primaire levensfuncties

Het Cranio Sacraal systeem bestaat uit: Hersenen en ruggenmerg  waaruit de zenuwen ontspringen. Daar omheen zitten de vliezen en daar weer omheen de beenderen van de schedel en de ruggenwervels In de hersenen wordt continu hersenvocht gemaakt wat met een bepaald ritme wordt rondgepompt via de hersenvliezen tot aan het stuitje. Deze pompbeweging  is door het hele lichaam te voelen via de beenderen en het bindweefsel.

Het bindweefsel is een samenvoegend en verbindend weefsel dat door het hele lichaam van de kruin tot de voetzolen een schede vormt van elk orgaan, zenuw, bloedvat en spier . En dus elke structuur in het lichaam omhult.

Normaal is het Cranio Sacraal ritme een ononderbroken beweging.

Echter door zowel  fysieke, mentale en psychische  oorzaken kan de harmonie verstoord worden en kunnen er blokkades ontstaan. Hierdoor kan men zich op wat voor een wijze dan ook niet goed gaan voelen zowel lichamelijk en/of geestelijk. Samen gaan de therapeut en de klant op zoek naar de blokkades en proberen deze op te lossen, zodat men weer contact krijgt met zichzelf en in staat is de onderliggende problematiek aan te kunnen en op te lossen.

 

Shiatsu (24102)
Dit is een manuele therapie waarbij er gebruik gemaakt wordt van verschillende drukpunten op het lichaam. Shiatsu betekent letterlijk 'vingerdruk' en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd.
Door op verschillende punten in het lichaam (met behulp van duimen, vingers, handpalm, ellebogen of knieën) druk te geven op specifieke punten in het lichaam kunnen slecht functionerende organen gecorrigeerd worden en de gezondheid worden bevorderd. 

Shiatsu is gebaseerd op de taoïstische filosofie het een zijn met de natuur.

Door ons lichaam lopen verschillende energiebanen, meridianen genoemd waarop ook de acupunctuurpunten zitten. Door deze meridianen stroomt levensenergie ook wel Chi genoemd. Deze Chi zorgt dat alles in ons lichaam samen met de fysieke systemen in harmonie kan functioneren.

In de meridianen kan door allerlei oorzaken storingen en blokkades ontstaan. Door deze op te zoeken en met Shiatsutechnieken (o.a. drukpuntmassage) op te lossen, proberen we de stroming weer te harmoniseren en het evenwicht te herstellen.

 

Zowel Cranio Sacraal therapie en Shiatsu werken op alle dimensies die de mens eigen zijn: Fysiek, mentaal , emotioneel en spiritueel. Dat betekend dat de mens als geheel wordt gezien en ook behandeld. En niet alleen symptomatisch te werk wordt gegaan.

Ik combineer deze twee werkvormen dan ook in een behandeling omdat ze elkaar goed aanvullen


Dorn
Is een vriendelijke en zachte wervel-en gewrichtsbehandeling. Deze wordt gebruikt bij wervel- en gewrichtsproblemen. Door middel van zachte en dynamische druk wordt geprobeerd de wervel-scheefstand & beenlengteverschil op te heffen dan wel te verbeteren.

Er wordt eerst met olie gemasseerd, dan worden de correcties gedaan tijdens een dynamische beweging. De klant pendelt met arm of been en met zachte druk wordt gecorrigeerd . De beweging houdt de spieren bezig en leidt ze af. Op deze manier kunnen de spieren de correctie niet tegenwerken en hoeft er niet gekraakt te worden.

Stoelmassage

Stoelmassage komt voort uit de shiatsu. Dit is een korte massage van ongeveer vijftien minuten om de vitaliteit van de klant te vergroten. Je stimuleert gedeeltes van meridianen zodat de energie vergroot wordt. Dit kan op de werkplek tussen het werk door. Beginnende nek en schouderklachten en onderrug klachten kunnen hiermee ook verholpen worden.

 
Bachbloesem
Dit is een therapie waarbij er gebruik gemaakt wordt van een plantenextract (Bachbloesem). Bachbloesem heeft de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Hierdoor kun je o.a. meer zelfvertrouwen creëren, innerlijke onrust om buigen naar rust en negatieve emoties om buigen naar positief. Bachbloesems zijn planten extracten die positief inwerken op emoties. Deze worden soms ter ondersteuning  van voorgaande therapieën meegegeven. Ook krijgen klanten soms Chi Gong oefeningen mee ter ondersteuning. Chi Gong oefeningen zijn taoïstische beweging oefeningen.